spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoEU odobrila spajanje Fiat-Chryslera i PSA grupe

EU odobrila spajanje Fiat-Chryslera i PSA grupe

Evropska komisija je uslovno u ponedjeljak odobrila 38 milijardi dolara vrijedno spajanje italijansko-američkog automobilskog diva Fiat-Chryslera i francuskog PSA, matične kompanije Peugeota, Citroena i Opela.
“Možemo da odobrimo spajanje Fiat-Chryslera i Peugeota SA jer će njihove preuzete obaveze olakšati pristup tržištu malih komercijalnih kombija i njihovo širenje”, izjavila je potpredsednica Evropske komisije Margrethe Vestager u saopštenju za medije.
Uslovi su uglavnom usmjereni na laka komercijalna vozila. Francuska kompanija će tako produžiti sporazum s Toyotom u tom segmentu, povećati joj kapacitete i sniziti transferne cijene vozila, rezervnih dijelova i opreme.
Fiat i PSA će takođe konkurenciji osigurati pristup mreži za popravke i održavanje kako bi pomogli novim kompanijama u širenju na tržištu.
Spajanje bi trebalo da se završi u prvim mjesecima 2021. godine, čime će nastati četvrta najveća svjetska automobilska grupacija, nakon Volkswagena, Renault-Nissan-Mitsubishija i Toyote, navodi agencija Dpa.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više