spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoDirektorica Citroëna Linda Jackson dobila priznanje MANBEST 2018

Direktorica Citroëna Linda Jackson dobila priznanje MANBEST 2018

Žiri evropskog izbora Autobest dodijelio je generalnoj direktorici marke Citroën, Lindi Jackson, nagradu MANBEST (MANager BEST) za 2018. godinu.
“Veoma sam ponosna jer ovaj trofej nagrađuje i izvrstan rad mojih timova. U posljednje četiri godine preoblikovali smo marku u skladu sa očekivanjima naših stranaka i za manje od dvije godine obnovili naš izbor vozila“, izjavila je Linda Jackson.
Linda Jackson (59) diplomirala je na univerzitetu Warwick (MBA) u Velikoj Britaniji. Svoju karijeru u automobilskoj industriji započela je 1977. godine u kompaniji MG Rover Europe gdje je obavljala poslove na raznim radnim mjestima, a posebno funkciju generalne direktorice za Francusku (2000 – 2003). Godine 2005. pridružila se marki Citroën kao finansijska direktorica za Citroën VB (Velika Britanija), a zatim za Citroën Francuska (2009 – 2010). U julu 2010. preuzela je mjesto generalne direktorice društva Citroën Velika Britanija i Irska, a od 1. juna 2014. godine Linda Jackson je generalna direktorica marke Citroën.
Britanski časopis Autocar je u junu ove godine dodijelio Lindi Jackson nagradu ‘Great British Woman’.
U prvom polugodištu 2018. Citroën je u svjetskom mjerilu zabilježio rast prodaje od 6 posto, što je rekordna količina u posljednjih sedam godina u Evropi i čak 50% uspon u Kini.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više