spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoDacia prodala pet miliona vozila od 2004: Sandero pokorio Evropu

Dacia prodala pet miliona vozila od 2004: Sandero pokorio Evropu

Iako je posao iz snova sa Renaultom krenuo 2004. godine sa samo jednim modelom u ponudi – Loganom, Dacia svih ovih godina ima jak vjetar u svojim jedrima. Brand je upravo postigao jubilej od 5 miliona prodanih vozila na svim tržištima, od čega milion isporuka u Francuskoj.
Danas Dacia nudi šest fantastičnih modela i ne odstupa od svojih načela: najbolji omjer cijene i performansi na tržištu.
I prošla godina je za Daciju bila rekordna: isporučila je 655.000 modela širom svijeta, zabilježivši rast prodaje od čak 12 posto.
“Dacia se savršeno uklapa u nove potrošačke trendove, gdje kupci odluče da, za manje, dobiju bolje i više. Dacia je jedini proizvođač automobila koji odgovara ovom trendu i na taj način omogućava milionima kupaca da uživaju u kupovini novog i pouzdanog vozila po nevjerovatnoj cijeni”, izjavio je François Mariotte, direktor prodaje i marketinga.
Sandero je neprikosnoveni evropski automobil broj jedan kada su u pitanju krajnji kupci. Dacijin urbani kompakt prošle godine je isporučen u preko 270.000 primjeraka, a za manje 10 godina koliko se nalazi na tržištu pronašao je put do više od 1,5 miliona kupaca širom svijeta.
Istovremeno, SUV model Duster uživa ogromno povjerenje i simaptije kupaca širom svijeta. Model koji se pojavio 2010. godini zabilježio je preko 1,1 milion registracija globalno, a uz nedavno predstavljenu drugu generaciju, kupci su dobili najbolji i najkompletniji Dacia automobil ikada.
Od 2004. godine, brand se uvijek pozicionirao u suprotnosti sa automobilskom industrijom, ne nudeći tehnologiju koju kupci ne razumiju i koju u potpunosti ne koriste. Dacia se striktno fokusirala da ponudi kupcima ono što im uistinu treba i to radi veoma dobro.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više