spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoDacia Duster u Parizu s novim 1.3 TCe motorom

Dacia Duster u Parizu s novim 1.3 TCe motorom

Dok Dacia ponovo bilježi prodajne rekorde s povećanjem prodaje od čak 14,6% za prvu polovinu 2018. godine sa 281.206 isporučenih vozila na evropskom tržištu, na Sajmu automobila u Parizu je predstavljen Duster s novim 1.3 TCe turbobenzincem. Duster sa ovim agregatom već nosi titulu najsnažnijieg serijskog Dacia modela ikada.
Kako je navedeno, za nekoliko sedmica kreću narudžbe za Duster sa novom pogonskom jedinicom, turbobenzicem 1.3 TCe u verzijama sa 130 KS pri 5.000 o/m (240 Nm pri 1.500 o/m) i 150 KS pri 5.250 o/m (250 Nm pri 1.600 o/m). Obje verzije su opremljene GPF filterom krutih čestica i analogno tome emituju rekordno nisku emisiju CO2.
Nova pogonska jedinica djelo je saradnje Alijanse Renault-Nissan i Daimlera, a odlikuje se aluminijskim blokom i inovativnom tehnologijom obloženih unutrašnjih zidova cilindara. Ova tehnologija poboljšava sagorjevanje što direktno utiče na performanse i povećanje vozačkog užitka. Obje verzije novog agregata u početku će biti dostupne uz 4×2 izvedbu, dok će od polovine 2019. biti uparene i sa 4×4 pogonom.
Do kraja 2018. godine, Dacia će opremiti svoju paletu automobila s novom i moćnijom verzijom Media Nav Evolution, koja će olakšati i ubrzati korištenje navigacije i novih opcija uz integraciju većeg broja korisnih aplikacija. Takođe, na tržište će biti lansirana limitirana edicija modela Sandero Stepway nakon što se okonča finalni konkurs s nazivom ‘Very Limited Edition’. Konačna verzija zavisi od glasova publike na sajmu i glasača s weba, koji će u periodu od 2. do 13. oktobra glasati za jedan od tri neobična i ujedno originalna dizajna.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više