spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoCzinger 21C hibridni superautomobil sa 1.250 KS napravljen od 3D štampanih dijelova

Czinger 21C hibridni superautomobil sa 1.250 KS napravljen od 3D štampanih dijelova

Czinger Vehicles, startup kompanija iz Los Angelesa premijerno će predstaviti početkom marta na sajmu automobila u Ženevi svoj hibridni superautomobil nazvan 21C.
Nakon nedavno objavljenog video teasera, Czinger Vehicles je sada objavila i nove detalje i fotografije modela 21C. Prema najavama, biće proizvedena samo ograničenu seriju od samo 80 primjeraka ovog automobila.
Czinger 21C ima snažni hibridni pogonski sklop (2,8-litarski V8 motor i dva elektromotora sa ukupno 1250 KS) i do 100 km/h ubrzava za samo 1,9 sekundi, a maksimalna mu je brzina 432 km/h.
Vizuelno izgleda poput bolida, a posebno atraktivno izgledaju stražnja povezana LED svjetla i masivni fiksni spojler.
Czinger tvrdi da koristi aditivne metode izrade za stvaranje komponenti zasnovanih na performansama, što znači da su neki dijelovi vozila 3D ispisani. Ovaj automobil ima šasiju i točkove od karbonskih vlakana i težak je samo 1250 kg (odnos težina/snaga: 1kg/1KS), ima 7-stepeni sekvencijalni menjač i pogon na sva četiri točka.
U planu je i trkačka verzija koja će imati još manju masu (1218 kg) i revidiranu aerodinamiku.
Iz Czingera navode kako su pri pravljenju modela 21C bili inspirirani McLarenom F1, što bi značilo da vozač ima centralnu poziciju, a oko njega mogu da stanu još dva putnika.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više