spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoCitroen Racing spreman za takmičenje u WRC 2019

Citroen Racing spreman za takmičenje u WRC 2019

Na međunarodnom salonu Autosport u Birminghamu u okviru kojeg je ove godine zvanično počela sezona WRC 2019, Citroën Total World Rally Team otkrio je danas nove boje svojih trkaćih automobila C3 WRC, koje će ove godine voziti Sébastien Ogier – Julien Ingrassia i Esapekka Lappi – Janne Ferm.
Predstavljeni su u potpuno novim bojama s kojima marka namjerava proslaviti svoju stogodišnjicu, a timu se je pored partnera Total i Michelin ove godine ponovo pridružio i Red Bull.
Kako bi proslavio stogodišnjicu marke Citroën, trkaći automobil C3 WRC će u ovogodišnjoj sezoni biti ukrašen originalnim logotipom marke u obliku dvostruke strelice i godišnjicom 1919. kada je marka osnovana. Naime, prije 100 godina francuski industrijalac André Citroën osnovao je marku Citroën, koja je danas postala jedan od najvažnijih svjetskih proizvođača kojem je automobilski sport od vitalne važnosti.
Trkaći automobil C3 WRC nosi nijanse boje svog dugogodišnjeg partnera, marke Total. U 2019. godini Citroën i francuska naftna kompanija obilježavaju 51. godišnjicu partnerske saradnje u oblasti tehnologije i automobilskog sporta. S markom Michelin su se tokom godina sklapale jednako čvrste veze, zbog čega će i ove godine svjetski poznati francuski proizvođač guma podržati Citroënov tim. Poduzeće Red Bull, koje proizvodi slavne energijske napitke i koje je u prošlosti već sponzoriralo Citroën u okviru WRC relija, tačnije od sezone 2008. do kraja 2012. godine, u ovogodišnjoj sezoni će u svoje boje ponovo obući zvaničnu odjeću i vozila tima.
Nakon završetka medijskog lansiranja ovogodišnje sezone na salonu Autosport, za posadu Sébastien Ogier – Julien Ingrassia i Esapekka Lappi – Janne Ferm počinje prava akcija na uvijek zahtjevnim cestama predstojećeg relija Monte-Carlo (22.-27. januar). Nakon uvodnog testiranja, uslijedit će još trinaest drugih isto tako zahtjevnih utrka sve do kraja sezone koja će se ponovno završiti u Australiji (14.-17. novembar).
Tim Citroën Total WRT, koji je od 1999. godine u reliju WRC osvojio već 99 pobjeda, odlučno kreće u novu sezonu da na svjetskom reli prvenstvu ove godine premaši granicu stotih pobjeda i da se bori za naziv svjetskog prvaka.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više