spot_img
13.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoCitroën priprema nasljednika modela C5

Citroën priprema nasljednika modela C5

Citroën je nedavno na evropskim tržištima ostao bez dva klasična karoserijska modela, kompaktnog C4 i limuzinskog C5. Vodstvo francuskog proizvođača ranije je obznanilo svoju namjeru da ih vrati na tržište, odnosno da kupcima ponudi nasljednike, a sada je to još jednom učinjeno za model C5.
Naime, šef Citroenovog razvoja novih proizvoda Richar Meyer je izjavio da smatra kako će limuzine ostati značajan dio automobilskog tržišta unatoč trenutnom padu potražnje za njima. Kako bi se privuklo kupce treba im ponuditi nešto drugačiji, odnosno jedinstveni proizvod, a Meyer kaže kako Citroën sprema upravo takvog nasljednika za C5, prenosi Autonet.hr.
Očekivati je kako će se ‘specifična i jedinstvena limuzina’ posebno isticati dizajnom, no Meyer za sada nije htio ulaziti u detalje. Citroën svakako ima iskustva s limuzinama jedinstvenog dizajna, a podsjetimo na modele kao što su DS iz 1960-ih, CX iz 70-ih ili C6 koji se proizvodio između 2005. i 2012.
Što se tehničke strane tiče, osnovu bi svakako mogao osigurati Peugeot 508, a već se ranije nagađalo da bi na dizajn veliki utjecaj mogao imati konceptni CXperience.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više