spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoCitroen na sajmu u Parizu izlaže C5 Aircross Hybrid Concept

Citroen na sajmu u Parizu izlaže C5 Aircross Hybrid Concept

Citroen će na predstojećem sajmu automobila u Parizu (Paris Motor Show 2018 traje od 2. do 14. oktobra) premijerno predstaviti konceptni SUV C5 Aircross sa hibridnim pogonom, dok će se serijski model na tržištu pojaviti početkom 2020. godine.
Citroen C5 Aircross Hybrid pogoni benzinski 1.6 THP motor i elektromotor snage 80 kW/109 KS, kombinovane snage 225 KS, a uparen je sa 8-stepenim automatskim mjenjačem.
Iz Citroen navode da je prosječna potrošnja goriva 2,0 litara na 100 km te da emisija CO2 iznosi samo 50 grama. Citroen C5 Aircross Hybrid moguće je pri brzinama do 135 km/h voziti i samo na elektropogon, a u tom slučaju ovaj automobil može da pređe do 50 kilometara. Za punjenje baterije Citroen tvrdi da će biti potrebno maksimalno dva sata.
Prema dostupnim informacijama, Citroen C5 Aircross Hybrid Concept opremljen je u skladu s novim trendovima u autoindustriji, a u unutrašnjosti se ističe 12,3 inčna digitalna instrument tabla te eksterijer sa Electric Blue detaljima.
Citroen ima ambiciozne planove da do 2023. godine čak 80 posto njegove flote budu hibridni, plug-in hibridni i električni automobili, a do sredine naredne decenije svih 100 posto.
Citroen će na predstojećem Sajmu automobila u Parizu uz C5 Aircross PHEV predstaviti i C3, C4 Cactus, C3 Aircross SUV i C5 Aircross SUV, te osvježeni Berlingo.

https://youtu.be/RpCmptTHQLI

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više