spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoCitroën, Accor i JCDecaux osmišljavaju budućnost autonomne gradske mobilnosti za sve

Citroën, Accor i JCDecaux osmišljavaju budućnost autonomne gradske mobilnosti za sve

Citroën, Accor i JCDecaux, tri francuske kompanije međunarodnog kalibra, prisutne u svakodnevnom životu stanovnika u gradovima, udružile su svoje snage pod imenom The Urban Collëctif kako bi zajedno osmislile budućnost autonomne urbane mobilnosti.
Citat bivšeg gradonačelnika Denvera, Wellingtona Webba (21. stoljeće bit će u gradovima) potiče na razmišljanje i sažima evoluciju našeg planeta. Svjetska banka predvidjela je da će 2050. dvije trećine ukupne populacije živjeti u velegradskim područjima.
Svugdje se gradovi mijenjaju i aktivno odgovaraju na razne ekonomske, socijalne i ekološke izazove što otvara mogućnosti za zamišljanje urbanog prostora sutrašnjice. U tom kontekstu urbanizacije, autonomna urbana mobilnost savršeno ima smisla, posebno kada ispunjava težnje održivih poboljšanja u kvaliteti života u gradovima i optimiziranju vremena putovanja.
Ako su javnost, a posebno lokalne vlasti ključni igrači u razvoju ‘gradova sutrašnjice’, kompanije također igraju značajnu ulogu u predviđanju i podršci tih promjena.
The Urban Collëctifje kreiran iz zajedničke ambicije osmišljavanja autonomne urbane mobilnosti za sve.Ove tri kompanije koje ga osnivaju imaju iza sebe 200 godina inovacije. Citroën, Accor i JCDecaux podijelile su svoje znanje i umijeće te iskustvo kako bi ponudile potpuno novo gradsko iskustvo.
The Urban Collëctif će imati svjetsku premijeru 4. novembra 2020, tokom 100% digitalnog eventa: autonomna urbana mobilnost za sve prema načelu ‘open-source’.

Citroën: Preko 100 godina u službi slobode kretanja

Više od 100 godina,Citroënje ključan igrač u slobodi kretanja. Od legendarnih modela Traction Avanti2CV do urbanih rješenja mobilnosti sa 100% električnim vozilom Ami, Citroën je uvijek pokazivao odvažnost i kreativnost kako bi proširio pristup mobilnosti, u gradovima i okolici.
Citroën ove godine otvara novo poglavlje u svojoj istoriji, ‘Ëlectric for all’, s lansiranjem šest elektrificiranih modela, uključujući novi ë-C4, kako bi osigurao ponudu mobilnosti koja je održiva i dostupna svima. Naviknut na preispitivanje pravila, bilo je prirodno da se Citroën upusti u projekt The Urban Collëctif koji će nuditi 100% električna autonomna rješenja mobilnosti u službi novog iskustva života u gradu.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više