spot_img
5.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAktuelnoBMW serije 7 izdanje 40 Jahre: Luksuz, elegancija i dinamika

BMW serije 7 izdanje 40 Jahre: Luksuz, elegancija i dinamika

Zadnja četiri desetljeća, broj 7 u oznaci BMW modela svjetski je priznat simbol luksuza, zadovoljstva u vožnji i inovacija. Ova tradicionalna kombinacija inovativnosti i ekskluzivnosti još uvijek snažno utječe na karakter luksuzne limuzine čak i u šestom generacijskom modelu i u BMW-ovoj seriji 7 izdanja 40 Jahre trenutačno se izražava na posebno koncentriran način.
S ekskluzivnim značajkama dizajna vanjštine i unutrašnjosti, ova izdanja modela naglašavaju reprezentativnu eleganciju i progresivni stil tih luksuznih limuzina. BMW serije 7 izdanje 40 Jahre će imati svoju svjetsku premijeru na Frankfurtskom međunarodnom sajmu automobila 2017. godine (IAA).
Modeli BMW-ove serije 7 izdanja 40 Jahre proizvesti će se u ograničenoj količini od 200 primjeraka i prilagođeni su pojedinim specifikacijama kupaca u BMW-ovoj tvornici Dingolfing koja je od 1977. godine služila kao mjesto nastanka ovih luksuznih limuzina.
Jubilarni modeli bit će dostupni od oktobra 2017. s standardnim ili dugim međuosovinskim razmakom u kombinaciji sa svim šestero, osmero i dvanaestero cilindričnim motorima dostupnim za BMW serije 7 (kombinirana potrošnja goriva: 12,8 – 2,1 l/100 km; emisije CO2: 294 – 49 g/km), kao i uz dodatnu inteligentnu tehnologiju pogona na sva četiri kotača BMW xDrive i BMW iPerformance automobilska verzija s hibridnim plug-in pogonskim sistemom.
BMW serije 7 izdanje 40 Jahre poboljšava fascinantnu auru ovih luksuznih limuzina prije svega ekspresivnim bojama karoserije automobila. Postoji izbor dvije varijante. Ekskluzivna BMW Individual boja Frozen Silver metalik dodaje izrazito progresivni naglasak. Ekskluzivna BMW Individual Petrol Mica metalik boja karoserije zauzima tradiciju diskretnih i elegantnih nijansi plave boje koja se koristi na karoseriji BMW-ovih luksuznih limuzina.
Boje, koje se primjenjuju u posebno razrađenom procesu, dolaze u kombinaciji s M Aerodynamics paketom, BMW-ovom opremom Shadow Line visokog sjaja i 20-inčnim BMW Individual lakometalnim točkovima s V krakovima.
Unutrašnjost modela izdanja je kombinacija odabranih materijala, ekskluzivnog dizajna i preciznosti izrade. Modeli BMW-ove serije 7 izdanja 40 Jahre opremljeni su udobnim sjedalima i na prednjoj i stražnjoj strani.
Sve opcije iz asortimana posebne opreme za BMW serije 7 dostupne su za nadograđenu konfiguraciju prema osobnim preferencijama kupca.
Sa ‘asistentima’ kao što je sistem pomoći u upravljaju i držanju trake, koji se može aktivirati do brzine od 210 km/h, i sistem pomoći za napuštanje trake, dostupan pri brzinama od 70 do 180 km/h, trenutni BMW serije 7 postiže zavidan nivo funkcionalnosti za optimizaciju udobnosti i sigurnosti u različitim prometnim situacijama. Funkcija daljinski upravljanog parkiranja, koja je imala svoju svjetsku premijeru u trenutnom BMW-u serije 7, još je jedna dodatna inovacija koja ističe BMW-ovu stručnost u području automatizirane vožnje.
BMW serije 7 jedini je model u svom konkurentskom okruženju koji ima funkciju 3D pogleda. Ova tehnologija pruža vozaču sliku vozila i okoline uživo na pametnom telefonu.
Kada se lansira, trenutni BMW serije 7 bit će prva luksuzna limuzina na svijetu opremljena laserskim prednjim svjetlima. BMW lasersko svjetlo sa istemom za sprječavanje zasljepljivanja vozila i pješaka BMW Selective Beam dostupan je kao opcija. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, raspon dugih svjetala prema LED svjetlima povećava se do 600 metara.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više