spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoBMW i prije zvanične premijere otkrio novu Seriju 8

BMW i prije zvanične premijere otkrio novu Seriju 8

Nakon što je BMW prošle godine na događaju Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji prikazao koncept nove Serije 8, nedavno su procirile i slike produkcijske verzije nove Serije 8. Navodno, ovaj model biće zvanično promovisan krajem 2018. godine.
U gami nove Serije 8, kako je nagoviješteno, naći će se i M8 varijanta. Inače, originalna Serija 8 je predstavljena 1989. i proizvodila se do 1999. godine, ali nikada se nije nudila u M8 verziji. Novi M8 pod haubom će vjerovatno imati 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa oko 600 KS.
Serija 8 nove generacije će se bazirati na CLAR platformi i biće dostupna u Coupe i Cabrio verzijama, dok se novi M8 može očekivati u modelskoj 2019. godini.
Prema najavama, nova BMW Serija 8 biće najlakša u klasi, zahvaljujući upotrebi aluminijuma, magnezijuma i ugljičnih vlakana.
Unutrašnjost 8 serije (kao što je prikazano u formi koncepta) dobit će luksuzni izgled, sa obilje visokotehnoloških noviteta preuzetih iz serije 7 uključujući i veliki infotainment sistem širokog ekrana i sličan digitalni drajver.
Trebalo bi takođe da bude opremljen sa futurističkim kontrolama upravljanja i brojnim asistentima pomoći u vožnji.

Serija 8 nove generacije će se bazirati na CLAR platformi i biće dostupna u Coupe i Cabrio verzijama

Serija 8 takođe trebala bi da dijeli motore sa serijom 7. Bazna verzija bi mogla doći sa 3,0-litarskim šestocilindričnim dizelskim i benzinskim motorima od 261 KS i 326 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0-62km/h za oko šest sekundi.
U ponudi će se vjerovatno naći i 4.4-litarski twin-turbo V8 benzinac sa više od 600 KS dok se očekuje da će BMW ponuditi i model sa 6,6-litarskim twin-turbo V12 i pogonom na sva četiri točka.
Očekivati je da će biti u ponudi i plug-in hibridni model.
U očekivanju detaljnijih tehničkih podataka i karakteristika novog BMW-a Serije 8, pogledajte kakav je izvana i iznutra!

https://youtu.be/73h_s4SAAHs

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više