spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoBentley do 2030. godine potpuno prelazi na struju

Bentley do 2030. godine potpuno prelazi na struju

Iako se uz britanske proizvođače automobila sa stogodišnjom tradicijom često povezuje i konzervativan stav prema tehnologiji, Bentleyeva najava pokazuje da tome ne mora uvijek biti tako. Ovaj proizvođač luksuznih automobila najavio je prošle sedmice preko svojeg CEO-a Adriana Hallmarka da će započeti s velikom tranzicijom na pogon budućnosti – električnu energiju.
Već do 2026. godine svi novi Bentleyi imat će neki oblik elektrificiranog pogona, bilo da će to biti plug-in hibridna vozila ili u potpunosti električna s baterijama. Nadalje, već do kraja 2030. godine, Bentley ima misiju sve svoje automobile proizvoditi isključivo sa 100% električnim pogonom i baterijama kao izvorom energije.
“U manje od desetljeća prestat ćemo proizvoditi motore s unutarnjim sagorijevanjem”, najavio je Hallmark u sklopu objave strategije ‘Beyond 100’, koja će obilježiti period nakon 100. rođendana Bentleya.
Proces transformacije kompanije neće uključivati samo prelazak automobila na elektropogon, već će do 2030. i sva operativa Bentleya biti od početka do kraja u potpunosti ugljično neutralna – postavljajući tako ovog proizvođača kao jednog od svjetskih lidera u održivom poslovanju u autoindustriji.
Ova najava također znači da će najveći svjetski proizvođač 12-cilindričnih benzinskih motora za manje od deset godina u potpunosti napustiti cijelu tu tehnologiju. Osim promjene pogona i održivosti u proizvodnji Bentley će se ubuduće nastaviti fokusirati na luksuzne proizvode, ali na održiv način, prenosi Autonet.hr.
Prve naznake nove Bentleyeve strategije i redefiniranja toga kako se njihovi automobili proizvode i kakvo iskustvo će nuditi u budućnosti imat ćemo već 2021. godine, za kada je najavljeno lansiranje dva hibridna modela (prvi hibridni Bentley bio je Bentayga, lansiran ove godine, s cijenom od 160.000 dolara). U britanskoj su kompaniji vrlo optimistični jer je njihovo istraživanje već sada pokazalo da 55% kupaca želi u narednih pet godina kupiti električni model s njihovom značkom.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više