spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoBanja Luka: Pušten u rad terminal za punjenje električnih automobila

Banja Luka: Pušten u rad terminal za punjenje električnih automobila

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić pustio je u rad terminal za punjenje električnih vozila na lokaciji parkinga za prigradske autobuse na Malti. Drugi terminal nalazi se na Paskolinoj ciglani.
Na oba terminala u Banjoj Luci instalirana su po tri punjača za električna vozila.
Radojičić je rekao da su ovo prvi punjači za električna vozila koji su instalirani na javnim površinama u BiH i da je ova aktivnost urađena u partnerstvu sa kompanijom ‘Malbašić’.
Terminale će koristiti domaći vozači, ali i oni koji su u tranzitu, pošto su obje lokacije na kojima su postavljeni terminali prometni i laki za pristup onima koji prolaze kroz Banju Luku.
“Grad je obezbijedio oko 40.000 KM u infrastrukturu i dozvole, dok je kompanija ‘Malbašić’ obezbijedila punjače”, naveo je Radojičić.
On je izrazio nadu da će postavljanje ovih punjača navesti veći broj ljudi da koriste električna vozila, navodi Srna.
“Ideja o instalaciji punjača nastala je u Austriji kada smo svojim električnim automobilom htjeli da dođemo u Banja Luku. Usput smo imali punjenje u Gracu, Mariboru i Zagrebu, ali u Banjoj Luci nismo mogli. Punjači su domaća proizvodnja kompanije ‘Elas’, što je veoma značajno”, rekao je Veselko Malbašić, vlasnik kompanije ‘Malbašić’.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više