spot_img
10 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoAuto Show u Sarajevu 13. i 14. juna

Auto Show u Sarajevu 13. i 14. juna

Auto 4×4 Club organiziraje Auto Show koji će biti održan 13. i 14. juna ove godine u Sarajevu, na Trgu ispred BBI Centra.
Auto Show će biti organiziran u okviru ‘Akcije za sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini’ koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.
Na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu biće izložena trkaća vozila, oldtimeri, nova vozila i kartinzi za najmlađu populaciju, te vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.
Za mališane će na biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju, saopćeno je iz Auto Media Group.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više