spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoAuto show 24. i 25. maja u Sarajevu

Auto show 24. i 25. maja u Sarajevu

Auto 4×4 Club organizira ‘Proljetni Auto show’ koji će biti održan 24. i 25. maja ove godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.
Auto show biće organiziran u okviru ‘Akcije za sigurnost na cestama’ koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.
Na Trgu ispred BBI Centra biće izložena trkaća vozila, oldtimeri, nova vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.
Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju, saopćeno je iz Auto Media Group.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više