spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoAudi Q7 SUV facelift donosi nove motore i stajling

Audi Q7 SUV facelift donosi nove motore i stajling

Restilizovani Audi Q7 donosi nove motore (uključujući elektrificiranu tehnologiju) i stajling kako bi ga uskladio sa ostatkom svoje SUV serije.
U ponudi od septembra ove godine biće verzije sa 5 sjedišta (sa 865 litara prtljažnog prostora) ili 7 sjedišta, u izboru sa dva 3,0-litarska dizel motora, koji proizvode 231 KS i 286 KS, te 3,0-litarski benzinski motor od 340 KS. Sve tri jedinice su uparene sa automatskim mjenjačem sa osam brzina i električnim sistemom od 48V sa blagim hibridnim pogonom.
Nakon toga ubrzo će uslijediti i plug-in hibridna benzinska verzija (još nisu dostupni tehnički detalji) te SQ7 koji će imati isti 4,0-litarski twin-turbo blagi hibridni TDI motor od 435 KS kakav ima nedavno predstavljeni Audi SQ8.
Osvježeni Q7 ima dotjerani prednji dio, uključujući i novi izgled rešetke i nove standardne LED farove. Zadnji dio ima novu hromiranu lajsnu koja se proteže između zadnjih svjetala, hromirane ispušne cijevi, te 20-inčne točkove i kočioni sistem sa diskovima od 400 mm naprijed i 370 mm pozadi. Ugrađeni keramički kočioni diskovi dostupni su kao opcija.
U osvježenom Q7 uočava se nova verzija Audijevog MMI infotainment sistema sa ekranom osjetljivim na dodir, koji ima glavni ekran od 10.1 inča. Audijev Virtual Cockpit sistem je standardan, sa opcionim displejem na prednjoj strani.
Novi Q7 postavljen je na istoj platformi kao i ranije, ali je sada 11 mm duži (5063 mm), iako je njegovo međuosovinsko rastojanje od 2994 mm nepromijenjeno. Audi Q7 imat će i upravljanje na sva četiri točka i opciono vazdušno oslanjanje.
Iako cijene novog Q7 nisu saopćene, pretpostavlja se da će se prodavati u Evropi počev od 64 hiljade eura.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više