spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoAudi predstavio koncept električnog e-trona GT

Audi predstavio koncept električnog e-trona GT

Audi je na sajmu automobila LA Auto Show otkrio kako bi trebao izgledati prvi električni sportski coupé iz Ingolstadta. Koncept nazvan e-tron GT za sada je samo koncept, no u Audiju najavljuju kako će u serijsku proizvodnju krenuti 2020. godine, nakon što krene proizvodnja prvih dvaju e-tron modela, SUV-a i Sportbacka.
GT je izrađen na podvozju Porscheovog Taycana. Nudi atraktivan sportski izgled, ali i četvera vrata i pogon na četiri točka s torque vectoringom, koji iz elektromotora dobiva čak 590 KS i ubrzava do 100 km/h za 3,5 sekunde te do 200 km/h za 12 sekundi. Najveća brzina deklarirana je na 240 km/h.
Baterija kapaciteta 90 kWh trebala bi omogućiti autonomiju od preko 400 kilometara. Punjenje će se obavljati brzim punjačima napona i do 800 V, pa čak i beskontaktno, indukcijski. Brzi punjač trebao bi baterije e-trona GT napuniti do 80% kapaciteta za samo 20-ak minuta, piše Bug.hr.
Inovacije na ovom modelu ne prestaju s izgledom i pogonskim sistemom. Cijelo vozilo izrađeno je od kombinacije više materijala kako bi se osigurala što manja masa. Automobil je tako sastavljen od dijelova izrađenih od ugljikovih vlakana, aluminija i čelika, a težište ovog sportskog gotovo pet metara (4,96 m) dugačkog automobila postavljeno je nisko zbog što boljih voznih karakteristika. Tome pomažu i baterije smještene u podu i ispod sjedala. Dimenzije guma su 285/30/22.
Prođe li sve kako su u Audiju zamislili, e-tron GT prvim će kupcima stići početkom 2021. godine.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više